Smrtijedi


Smrtijedi otřásají celým městečkem Prasinky. Objevil se nový viteál mocného Pána zla a již není úniku. Postupně se scházejí všichni staří i noví pomocníci zla, připraveni zabít každého jednoho, kdo se jim nepodrobí. Máte na to vyhrát v roli Smrtijeda? Nebo je naopak porazit jakožto obyvatel městečka? To je jen na vás! 

Smrtijed vyhrává, pokud zemře každý obyvatel městečka Prasinky. V takové říši záporáků lze vyhrát i po vlastní smrti. 

Smrtijedi ale nechtějí být odhaleni – to by překazilo všechny jejich plány. Scházejí se proto v noci, vedou dlouhé debaty a každou noc mohou na někoho zaútočit nebo si jej nějak jinak podrobit. To všechno se dozvíte v popisech jednotlivých postav. 

Smrtijedi jsou pojištěni i proti případnému zničení viteálu. V takovém případě se jeden z jejich vlastních řad obětuje, podrobí svou duši Voldemortovi a stane se novým viteálem. Pokud by se to stalo, obětují se v následujícím pořadí:

Lucius Malfoy – Červíček – Bellatrix Lestrange – Metamorfomág – Argus Filch – Mistr kouzla mdloby na tebe  Ztracený potomek rodiny Blacků

Převezmou tak roli nového pána Zla. 

Smrtijedi, nenechte se proto odhalit a pracujte na zkáze městečka. Jen tak můžete uspět. 



Bellatrix Lestrange

Bellatrix je důležitým společníkem zlého pána. Pracuje v zákulisí a ujišťuje se, že nikdo z městečka nebude mluvit bez jejího dovolení. Naučila se proto mocné zaříkadlo – kouzlo jazykfuč, které jí každou noc dovolí někoho zbavit jazyka. Takový člověk se následující den nemůže vyjadřovat na každodenní radě. Hlasovat může.
Bellatrix může každou noc mluvit se Smrtijedy, aby společně propracovali své plány.
Jak s touto mocí naloží, je pouze na ní.







Červíček

Červíček je poslušným podřízeným Voldemorta. Neuvědomuje si, že ho Pán zla má mezi blízkými jen proto, že se dokáže dobře skrýt. Na začátku hry si může vybrat, jestli se bude záludnému Moodymu jevit jako obyvatel městečka, nebo kouzelný tvor. Podle toho bude pokračovat i celý zbytek hry.

Pokud si zvolí obyvatele městečka, bude se moci účastnit nočních setkání se Smrtijedy a svou moudrostí se snažit dopomoci k jejich výhře. Stejně tak se bude moci účastnit každodenní rady v městečku. Navíc bude imunní proti mozkomorovu polibku.
Pokud si zvolí kouzelného tvora, přemění se do krysy a bude plnit roli zvěromága. Bude se moci účastnit porad Smrtijedů ve své lidské podobě. Bude se moci účastnit každodenní rady v městečku. Navíc si každou noc může vybrat jiného hráče a zjistit, jak hlasoval v předešlé každodenní radě.







Argus Filch

Argus Filch, bájný uklízeč čarodějného hradu. Moták se závistí k lidem, kteří ovládají kouzla. Tento podivný mužík dostal od Voldemorta slib – pokud bude uklízet jeho špinavou práci, dostane magickou sílu. Chudák nikdy po ničem jiném netoužil. Nebylo proto vůbec těžké nabídku přijmout.
Za celou hru může Filch až třikrát očistit jméno svého pána. Stačí se zaměřit na oběť, která má tu noc mocnou rukou zemřít, a nikdo se následujícího dne nedozví, z jakého důvodu osoba zemřela. Všechny její ostatky zůstanou Filchovi. Kdo ví, co s nimi dělá.
Pro pořádnou domluvu se i Filch může každou noc zúčastnit rady Smrtijedů.



Lucius Malfoy

Lucius Malfoy je pravou rukou Pána zla. Dělá vše, co mu nařídí, ať je to práce jakkoliv špinavá. Každou noc, kdy Voldemort dá příkaz zabít, je úkolem právě tohoto Smrtijeda, aby Avadu provedl. Pokud bude přistižen, alespoň se nebodne přímo do srdce Smrtijedů.
Taková práce má ale i svou výhodu – pokud Voldemort nedá příkazy, může se sám rozhodnout, koho se svým zeleným kouzlem navštíví.
Může se zároveň zúčastnit každonoční rady Smrtijedů a diskutovat o možných obětech.





Metamorfomág

Metamorfomág je základem každé skupiny plné lží a podvodů. Metamorfomágové mohou měnit své vlastní obličeje, s notnou dávkou černé magie ale i obličeje ostatních.
Metamorfomág si kažou noc vybere jednu oběť a její tvář na danou noc očaruje. Pokud se náhoda sejde se štěstím a tento domek navštíví ten zatracený Pošuk Moody, chudák se změněným obličejem bude vypadat jako člen Smrtijedů.
Metamorfomág může navíc v noci rozmlouvat s ostatními Smrtijedy.






Mistr kouzla mdloby na tebe

Takovýto mistr ve škole moc nezazářil – zastavil svůj učednický vývoj již po pár kouzlech! Jedno z nich ale vyvinul k dokonalosti. A to právě mdloby na tebeKaždou noc si proto tento mistr může vybrat jednoho hráče a poslat jej do hajan. Pokud daná osoba svojí přirozeností kouzlo neblokuje, nebude moci v noci využít svých schopností. 
Stejně tak nejde zablokovat jeho schopnosti na noc. Jako bonus si může popovídat se Smrtijedy každou noc na jejich radě. 




Viteál lorda Voldemorta

Viteál lorda Voldemorta má jediný cíl – zabít všechny obyvatele městečka Prasinky a dovést tak své Smrtijedy k vítězství. Je to památka na zlou moc původního pána, která nezná nic jiného než ničení. 
Rozhoduje o osudu Smrtijedů – každou noc má poslední slovo v tom, kdo padne pod jejich rukama. Pokud stále žije jeho pobočník Lucius, nemusí špinavou práci ani odvádět sám. 
Jako takový nemůže být v noci zničen. Pošuk Moody je navíc snadno ovlivnitelný jeho kouzly a při svých prohlídkách jej uvidí jako hodného obyvatele městečka.
A jako správný pán může každou noc promlouvat ke svým Smrtijedům v naprostém soukromí.






Ztracený potomek rodiny Blacků

Někteří ho vidí jako hipstera, lord Voldemort jako mocného kouzelníka. Je plně oddaný svému pánovi, za dlouhými vlasy se však skrývá zabiják nekňuba. Jeho nešikovnost spousta lidí přisuzuje právě dlouhým vlasům.
Každou noc má na výběr: může navštívit jiného obyvatele městečka, nebo nemusí. 
Pokud tak udělá, utáboří se před jeho dveřmi a zabije jednoho návštěvníka. 
Pro Smrtijedy je to ale náhodná karta – může pomoci jejich cíli, ale protože po nocích rád kempuje a kouří kdo-ví-co, nemůže se účastnit rad Smrtijedů, a tudíž neví, kdo je jejich cílem.