Kouzelné předměty


Kouzelné předměty dodávají element náhody do celého městečka. Všichni vědí, že takový kouzelný předmět může být rozdílem mezi životem a smrtí. Každé ráno proto během cesty na radnici na každodenní radu prohlížejí všechna zákoutí městečka, jestli náhodou někde nějaký předmět nenajdou. Pokud ano, je nutné, aby předmět co nejrychleji schovali a nezmínili se o něm živé ani mrtvé duši. Je to až moc velký risk.

Pokud jste ale ochotni riskovat, je možno předmět předat jinému hráči. Tento hráč se dozví, že je předmět od vás. Předat jej můžete ale předat jen přes den a učiníte tak posláním sovy Mathiasovi nebo Noah.



Česnek zapuzení

Kouzelný česnek, není zrovna nejlepší nápad ho jíst. Plní totiž jinou úlohu – zvládne svým strašlivým puchem odlákat jeden útok upírů. Jakmile bude jeho kouzelná moc využita, majitel se o tom dozví.
Po překaženém útoku ale také přichází o svou kouzelnou moc a je dobrý leda tak na topinku.













Neviditelný plášť

Neviditelný plášť je jedním z nejvzácnějších kouzelných předmětů. Byl utkán samotnou Smrtí a právě před jejíma očima vás ochrání. 
Pokud se jako vlastník neviditelného pláště vydáte k někomu do domu a bude vám hrozit smrt, vyhne se vám. Vaši léčku však prokoukne a plášť vám dalšího dne sebere, abyste ji nemohli ošálit znovu.






Prsten ochrany

Prsten ochrany svého nositele ochrání před noční blokací role. Budete tak moci využívat svých schopností i přes nevůli ostatních.
Jakmile však dojde k jeho využití, objeví se u vás doma jakýsi hobit a odnese prsten do Mordoru. Kdo ví, co s tím je. Podivíni.










Kostka stříbra

Kostka stříbra neoplývá žádnou kouzelnou mocí, jedna však vyjde zhruba na 117 galeonů! Peníze ke vší smůle ale nikoho v městečku Prasinky nezajímají.
Taková kostka stříbra vás proto ochrání leda před útokem vlkodlaka. 
Vlkodlak však stříbro rozdrápe, nejenže tak přijdete o devítinu jmění jisté Inees, ale také o další ochranu.







Svitek života

Svitek života pochází od starých egyptských bohů a jeho vlastnictví vás dokáže uchránit před jistou smrtí. Použití však dá vědět celému městečku, kdo ho vlastnil.
Svitek se tím také spotřebuje, nelze ho proto využít dvakrát. Může člověka ochránit i před magickým křeslem, které čeká na svou oběť po každém hlasování.













Šťastná vzpomínka

Šťastná vzpomínka, žlutá koule radosti. Nejedná se o žádné koule se zkušenostmi, jak si někteří mohou myslet, ale o to nejniternější štěstí, které se v každém z nás ukrývá. 
Taková vzpomínka dokáže svého vlastníka uchránit před polibkem mozkomorů, místo vašeho života vysají ji.
Nelze ji proto použít dvakrát.